bir_akil_insan yazdı:Helen yazdı:AgnostikBey yazdı:Ayet kendi içerisinde net bir anlatıma ve kurallara sahip. Ben de dilim döndüğünce aktarmaya çalıştım. Bilinmeyenler hakkında yazdıklarımı diğer başlıkta okumuşsunuzdur. Lütfen bilinir olan da kalın Helen Hanım.
Diğer sorularınız için farklı başlıklar açabilir veya var olanlara yönlenebilirsiniz. Konuyu saptırmayalım lütfen.
teessüf ederim amacım saptırmak değil elbette
nitekim ayetler üzerine yapılan her bir yorum ,yorumdur
hakikat olduğunu düşünmek kişinin idrakine kalmıştır sn Admin ...
ayet adet görmemiş kadın diyor ise bunu çocuğa indirgemek doğru mu sizce ?
aslında inanmadığınız kitabın ayetlerini neden tartışıyorsunuz henüz onu da çözebilmiş değilim

Kuranı bugünün kavramları ile okuyorsunuz. Kuranda bizim bugün kullandığımız anlamı ile
çocuk yoktur; bizler yasal olarak erişkin olmayana çocuk deriz. Kuran ise dişinin yaşından bağımsız olarak ona kadın der. Bu yüzden yetim kızlardan da bahsederken, onları
yetimlerin kadınları olarak ele alır ve bu şekilde evlenme ayetlerinde adlarını geçirir. Yetim: akil baliğ olmamış, yani adet görmemiş kız ya da kamışa su yürümemiş erkek çocuktur. Nisa 3 ve Nisa 127'de evlenilecek olan yetim yani henüz adet görmemiş kızlar söz konusudur.
Kuran ve islamın küçük çocuklarla evlenilmesini konu etmesi sorun değildir. Bu, ancak bu kitabın insanlar tarafından uydurulmuş zırvaların belgesi olduğunu gösterir. Bunları bir tanrısal varlığın yazdığını düşünmek asıl sorundur. Bir tanrısal varlık, fiziksel, düşünsel ve duygusal olarak gelişmemiş bir çocuğun, erişkin bir erkek tarafından seks nesnesi olarak kullanılması ile uğrayacağı travmaların farkında değilse ya da umursamıyorsa, bir kız çocuk, insan olarak onun çin hiç bir değer taşımıyorsa ancak böyle bir şeyi emir olarak verebilir.
Bizim tarafımızda, bu tanrısal varlık uydurulmuş bir hayali karakterdir ve onu uyduran erkeklerin çüklerini beslemek üzere tasarlanmıştır. Bu yüzden kadın varlığı üzerine hiçbir tasarrufu yoktur. onların nasıl düzüleceğini, nasıl kullanılacağını, nasıl alınıp satılacağını, nasıl ekilip, nasıl hasat edileceğini anlatıp durması, onları toplumsal hayatın dışında evlere hapsetmesi bunun açık göstergesidir.
Varlığını kabul etmediğiniz bir ilahın hükümlerini yorumlayamazsınız...
Yorumlarsanız da isabet etmez
Çünki hikmetine vakıf değilsiniz
Akıl insanı her anlamda ikna eder
Dini kitabı kenara bırakın
hiç bir kadının üç beş yaşında bir erkek çocukla seks oyunu oynadığını göremezsiniz
varsa bile çok nadirdir
ama bir erkeğin her deliği seks aracı görme güdümüne dur diyememesi
bütünüyle dürtülerini özgür bırakmasından kaynaklanıyor
evrende tacize uğrayan on aylık bebekler var
toplumda artık erkek çocuklarına taciz ediliyor
bu durumu nasıl izah ediyorsunuz ?
yani islamda bu şekilde bir evlilik varsa dahi kadını korumaya güdümlüdür
hukuksal olarak incelerseniz vakıf olursunuz
din nizamdan bahsederken insanın dürtülerini de ele alır sınır koyar yön verir
bu paçavralık değil aksine bir değerdir
bütünüyle uygulanmış bir sistemin içerisinde olsaydık
daha anlaşılır olurdu
ama şuan sizde kendi algınızda tahayyül ettiğiniz bir şekilde durumu değerlendiriyorsunuz
küçük kızlara talip olanlarda erkekler üstelik
çok tezat çok ....