AgnostikBey yazdı:Bu konuda bazen mecazi düşünebilirsiniz elbette. Ama kitabınız çoğu ayetinde buna el vermiyor. Örneğin Zuhruf suresi 2. ve 3. ayetlere bakalım:
"Apaçık kitaba andolsun ki biz onu (o 'el'kitabı yani) arapça bir okuma metni/kuran yaptık" Yani arapça olmayan "kuran"larda var demektir bu ayet. Bu durumda mecazi okuma yapmak mümkün müdür? Kuran-ı Kerim ne demektir biliyor musunuz? En yakın anlamıyla
"Yüce Metin" demektir.
Bir "fenomen"i ne kadar anlaşılmaz kılarsanız o kadar soru işareti doğurur/bilinmeyenler içinde kalır. Sonunda bir "tabu" halini alması ise kaçınılmazdır. İslam dünyasının sıkıntısı da tam olarak budur. Bilinmeyenler içerisinde boğulduğu için -belirttiğiniz gibi- farklı mezheplere bölünmüştür. Ayrıca o tür bir düşünce yapısı sürekli sömürülmeye ve acı çekmeye mahkumdur. Farklı din görevlilerince farklı zaman dilimlerinde
latince olarak yazılmış farklı İnciller'e sahip Batı dünyası tarihte benzer bir durumu çok önceleri aşabildi. İşte bu yüzden bizimde ülke olarak yüzümüzü batıya/bilime/fenne dönmemiz önemli; ama sürekli bilinmezler içerisinde kalmak da birçok insanın işine geliyor açıkçası.
Sitemizin yapmaya çalıştığı şey genel hatlarıyla bu noktada devreye giriyor:
Bilinmeyeni görünür kılabilmek.Helen yazdı:Hayatın bir amacı olmalı öyle değil mi sn Admin

Mutlu, uzun ve huzurlu bir hayat sürmek benim için yeterli.
İnsan sorgulayan bir varlıktır
aklının zorladığı yerde de kendi iradesi ile bir tercihte bulunur
ya kabul eder yahut red eder ...
İnsan var olduğu ırkın özelliklerini taşımaya mahkumdur
dil bu özelliklerden biridir
eğer bütün peygamberler tek ırktan gelselerdi yani tek dile sahip olsalardı
belki haklı olabilirdiniz
son elçinin dili Arapça olduğu için Kuran arapça indi
bütün çeviriler yazanın, çevirenin algısı doğrultusunda şekillenebilir
bu hükme zarar vermez ki aksine kolaylık sağlar
bir ölçü bir sınır olmadan mutlu olabileceğimizi düşünemiyorum
güç kimde ise o gücün otoritesine uymak zorundayız
büyük balık küçük balığı yer hesabı ...
İslam bilimi reddetmez zaten
ama bilim hala mısır piramitlerinin nasıl yerleştirildiğine dair bir teori sunamadı
sunduysa ben henüz rastlamadım ...
yani bilimin ulaşamadığı şeyler de var tıpkı akıl gibi