Venom yazdı:İyi de bu ayet işte "Bu Kur’ân bana, onunla, sizi ve KİME ULAŞIRSA onu, uyarmam için vahyolundu."
Ulaşmayan kişi için cehennemde yanacak demiyor ki.
Allah yazdı: Kâfir olarak ölenlerin işleri, dünyada da, âhirette de boşa gider. [Bakara 217]
...her kim imanı inkâr ederse bütün işledikleri boşa gider ve o, âhirette ziyan edenlerdendir.[Maide 5]
İstediğiniz din adamına sorun. İslam'ı duyup da kabul etmemiş herkes, ne kadar iyilik yaparsa yapsın cehenneme gider. İmansız amel olmaz derler (bkz. bir bilen).
Şimdi Roma'da doğmuş birinin aynı sizin gibi anne ve babasının dinine inanmış olması normaldir değil mi? Ama islama göre bu kişi islamı bildiği halde inanmadığı için cehennemliktir.
Sırf müslüman olduğunuz için böyle bir haksızlığı görmezden gelebiliyorsunuz, gelmeye de devam edeceksiniz. Ben aynı soruyu yaşadığım yerdeki hristiyan arkadaşlarıma da soruyorum. Onlara göre de vaftiz olmayan hiç kimse cennete gidemez. E, diyorum Tahran'da doğmuş birinin vaftiz olabilme ihtimali nedir? O kişinin yalnızca doğduğu yer yüzünden cehennemde yanmasına nasıl gönlünüz elveriyor? "Biz hristiyanlığı herkese yayıp tüm insanları kurtarmak için çalışıyoruz", diyor. Kendince sevaba girdiğini düşünüyor.
İnanın bana bu kişilerle hiç farkınız yok. Aynı görmezlik, aymazlık içindesiniz.
Yukarıdaki bağlantısını verdiğim sayfada yazanlar müslüman. Diyelim ki Kuran'ı yanlış yorumlamışlar ve etraflarındaki herkesi yanlış bilgilendiriyorlar. Bu durumda suç kimde? Keşke Kuran herkesin kendi dilinde anlaşılır bir şekilde tebliğ edilseydi de, kimse Allah'ın kurallarını yanlış yorumlama hatasına düşmeseydi.