evet bir çok deist ateist arkadaş kuranı muhammedin yazdığını söyler.fakat burada bir kaç soru sormamız gerek.
ilk soru kuranı neden muhammet yazsın?böyle bir şeye neden ihtiyaç duysun?
şimdi burada şöyle bir şey düşünelim.diyelim ki fetullah gülen kendini peygamber ilan etsin ve kendisine allah tarafından vahiy geldiğini iddaa etsin.şimdi böyle bir adamın yazacağı kuran ayetleri nasıl olurdu

1 paralarınızı bank asya ya yatırın.
2 ışık evlerine gidin.bunda düşünenler için bir hikmet var.
3 peygamberin gösterdiğine oy verin.falan filan. aşağı yukarı böyle olacak.
yani gülenden doğruyu söyleyin adam kayırmayın adaletli olun gibi sözler bekleyemeyiz.
ancak kurana baktığımızda insanlara doğru söyleyin allaha ibadet edin içki içmeyin fakiri kollayın gibi insan fıtratına uygun insanların hoşuna gidecek ayetler görmekteyiz.yani muhammedin bir çıkarı olsa bir art niyeti olsa neden böyle ayetler yazsın ki?
bunun cevabı yok?şahsen ben bulamıyorum.yapılan açıklamalarda akla uygun değil.ama diğer taraftan da ateistlerin kuranda bulduğu çelişkiler de çok mantıklı.onlarada inanıyorum

bir diğer sorum.ateistler hadislere inanmazlar.ama kuranda çelişki konusunda hadislerden örnekler veriyorlar.yani işime gelen hadis durumu mu var?(ki bende inanmıyorum hadislere)
bir diğer önemli sorulardan biri.efendim kuran tevrattan incilden esinlenmiş.aralarında çok benzerlikler var.tamam da tevratta incilde allah tarafından indirilmiş.allah tevratta a dediğine kuranda b der mi?değil mi?
peki o halde kuranı kim yazdı?
kendi görüşümü söyleyim.ben allaha inanıyorum.çünkü bu mükemmel dünyayı ve mükemmel insanı elbette bir yaratan var.bu kesin.belki muhammed isminde bir peygamber de var.buna da inanabilirim.fakat kuranın peygamber tarafından yazıldığına inanmıyorum.bence muhammed öldükten sonra 3. kişiler tarafından yazıldı.bu çok daha güçlü bir ihtimal.
siz nediyorsunuz?