antimuslim yazdı:Lehi yazdı:Mems yazdı:Bunun altında farklı bir psikoloji olmalı müslümanlar kendilerinden emin değiller çevrelerinde farklı fikirlere kapalılar, anlamaya çalismak yerine kendilerine benzetmeye çalışıyorlar, ayrıca video çakma olsada olmasada ateist in cahili bile müslümanın bilgilisinden daha iyi duruyor.
Bence genelleme yapilmasi cok da akillica bir is degil. Farkli fikirlere kapi olan musluman, hristiyan, deist, ateist vardir desek daha yerinde bir davranis olur. Hatta ateistler, deistler, hristiyanlar, muslumanlar seklinde belirtmek dahi yanlis da neyse. Sonucta herkesin farkli bilissel bir zihni, deneyimi, fikirsel yada bilgi birikimi var. Herkes herkesten bu anlamda farkli ve bir bireydir.Sunlar soyledir, bunlar boyledir diyerek, bireyleri gruplara tasiyip genelleme yapmak....Bana gore degil.
Benim forumlara girmek istememe sebebim, farkli fikirleri adam gibi tartisamamalari, kendi gibi dusunmeyenleri assagilayip dalga gecmeleri, kendilerini ustun gormeleri ( pek cogu aptaldir) karsi tarafi dinlememeleri. Biz ilkel insanlar degiliz. Oturup saygi icinde tartisabilmeliyiz.
Yukarida yaptigin sey nedir mesela? Fikri tartismiyorsun. Kisileri tartismaya heveslisin. Belirli kaliplara sokup, su soyledir bu boyledir diyorsun. Halbuki tam tersi, one surulen argumanlari tartismalisin.
Sizden farkli dusunen biri olarak mesela ben buradayim, buyurun tartisip konusalim. Olmadi sohbet edelim. Fakat birbirimize saygi duymaliyiz.
merhaba arkadaşım size bir soru sormak istiyorum. müslümansınız sanırım. allahın herşeye!! gücü yetermi?
Peki ben bir soru sorayim sana, musaden olursa,
Allah kavramindan kastin nedir? Hangi vasiflara sahip oldugu iddia edilen bir kavrama iliskin soru soruyorsun?